A CHEF GODINE JE…Ana Grgić 9. mjesto dijeli s Emanueleom Scarellom sa 62 boda. Sedmi je Danijel Đekić sa 70 bodova
Izbor za Chefa godine Kulta Plave Kamenice obuhvatio je najviše kuhara dosad, što je logično s obzirom na brz oporavak hrvatske restoranske industrije nakon lockdowna. Dobri restorani puniji su nego ikad, Hrvatska je dobila tri nove Michelinove zvjezdice, chefovi često gostuju u drugim restoranima.
adsense_content_v3
Živost gastro scene prirodno se odrazila na kreativnost hrvatskih chefova, pa tako i na snažnu konkurenciju u izboru za Chefa godine. I ovogodišnji izbor za Chefa godine organiziramo u suradnji sa Zmajskom pivovarom, začetnikom ozbiljnog craft pivarstva u Hrvatskoj.
9. Ana Grgić, Esplanade, Zagreb, 62 boda

Ana Grgić osvojila je 62 boda, kao i proslavljeni talijanski chef Emanuele Scarello, suvlasnik restorana Agli Amici. Gospođa Grgić ekspresno se vratila s porodiljskog, u samo pola godine osmislila nekoliko novih menija uključujući i izvrsni sezonski s bijelim tartufima , pa je još izvela Esplanadu na Fuliranje, što je prva Esplanadina avantura u street foodu. Gospođa Grgić danas je definitivno jedna od središnjih figura hrvatske restoranske industrije.
7. Danijel Đekić, Monte, Rovinj, 70 bodova

Danijel Đekić svojevrsni je fenomen hrvatske gastronomije. Đekić je došao tiho, prije dvadesetak godina, i ušao u legendu osvajanjem prve Michelinove zvjezdice za Hrvatsku. Gospodin Đekić tehnički je besprijekoran kuhar, što njegovi kolege očigledno prepoznaju. No, Danijel Đekić posjeduje sasvim specifičnu osobnost, netipičnu za restoransku industriju: on je pristojan i uglađen poput filmskog engleskog aristokrata, suzdržan i skroman kao da nikad nije dobio zvjezdicu, i baš jako pametan.
CHEF GODINE 2021.
| 10. | Marijo Curić, 360 – 44 boda |
| 9. | Emanuele Scarello, Agli Amici Rovinj – 62 boda |
| 9. | Ana Grgić, Zinfandel’s-Esplanade – 62 boda |
| 7. | Danijel Đekić, Monte – 70 bodova |


